Beslenme çantası hazırlamak hiç de gözümüzde büyüteceğimiz bir konu değil. Hijyene ve yiyeceklerin lezzetli, sağlıklı, çeşitli olmasına dikkat edelim yeter. 200 ml Pınar Organik Sütü de beslenme çantasından eksik etmeyelim tabii ki!
Beslenme çantası hazırlarken en çok neye dikkat edilmeli sorusunun birinci cevabı, yiyeceklerin korunması ve hijyendir. İstediğiniz kadar folyoya sarın, kaplara koyun, fark etmez; yiyecekler çabuk bozulur. Örneğin et ve balık ürünlerinin dayanma süresi 1-2 saattir. Üstelik sadece bu ürünler değil, saatler boyunca bekleyen pek çok yiyecek bakteri üretmeye başlar. Bunun önüne geçmenin yolu ise uygun saklama kaplarını tercih etmekten geçer. Gıda mevzuatına uygun malzemeden yapılan, hava geçirmeyen, sıvı sızdırmayan, yiyecekleri saatler boyunca konduğu anki kadar taze tutan hijyenik saklama kapları, çocuğunuzun beslenme çantası için ilk tercihiniz olmalı. Soğuk tutucu jel saklama kaplar da yiyecekleri 6-8 saate kadar taze tutar.
Beslenme çantalarına konulacak yiyecekler seçilirken çabuk bozulmayanlar tercih edilmeli. Kuruyemiş, kuru meyve, cevizli sucuk, salata, meyveler, yoğurt ve tabii ki süt vazgeçilmeziniz olmalı. Bir başka özen gösterilmesi gereken konu ise, çocukların kolayca ve etrafa saçıp dökmeden tüketebilecekleri tost ve sandviç gibi yiyeceklerin seçilmesi. Haftada bir gün küçük kaçamaklar yapmasına da izin verilmeli ve doğal malzeme kullanılarak evde yapılmış kurabiye, poğaça ve börekler mönüye eklenmeli. Ve tabii ki her yiyecek ayrı bir kaba konmalı.
Yiyeceklerin sağlıklı olmasının yanı sıra küçük farklılıklarla lezzetinin artırılması, çocuklara her gün aynı şeyler yerine çeşit çeşit yiyecekler hazırlanması da dikkat edilmesi gereken bir başka nokta.
Bunları yapmalı;
Bunları yapmamalı;
Örnek beslenme çantası mönüleri
Beğen butonunu kullanabilmek için,
Üyelik / Üye Girişi gerekmektedir.